Ana SayfaKültür & SanatMüzikHindi Zahra, muhteşem enerjisi ile seyirciyi coşturdu

Hindi Zahra, muhteşem enerjisi ile seyirciyi coşturdu

-

Zorlu Performans Sanatları tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Ramazanda Caz konserleri kapsamında 21 Haziran gecesi Zorlu PSM Ana Tiyatro’da sahne alan Hindi Zahra, izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Çeşitli müzik türlerini harmanladığı sevilen şarkıları ve büyülü sesiyle geniş kitlelerce sevilen sempatik sanatçı, çoğunlukla 2015’te çıkardığı son albümü Homeland’den şarkılar seslendirdi. Zahra, Handmade albümünün sevilen şarkıları Beautiful Tango, Stand Up, Silence’ı söylemeyi de ihmal etmedi.

Caz ve dünya müziğini kendince yorumlayan yetenekli sanatçı Hindi Zahra, nevi şahsına münhasır sesi, dansları ve Fas kökenlerinden gelen enstrümanlarla konseri zenginleştirdi.

Hindi Zahra’ya konserde; Jeffrey Hallam, Raphael Seguinier, Jerome Plasseraud, Ian Evans, Benoit Bloch, David Dupuis ile Paul Savagnac gibi her biri solo olarak enstrümanlarıyla muhteşem performanslar sergileyen müzisyenler eşlik etti.

Şarkıları sırasında dinleyicilerini dans ettiren ve konserin ardından uzun süre ayakta alkışlanan Hindi Zahra, sahneye geri dönerek 5 şarkı daha yorumladı.

2009 yılında yayımladığı EP ile müzik dünyasına hızlı bir giriş yapan Hindi Zahra, 2010 yılında ilk albümü Handmade’i çıkarmıştı. At The Same Time, Fascination, Oursoul gibi şarkılar ve özellikle Beautiful Tango, çok sevilmişti.

Caz konserleri sürecek

Hindi-zahra2

2015 yılında çıkardığı Homeland albümü ile de başarısını sürdüren Zahra, aynı zamanda Tala Hadid’in The Narrow Frame of Midnight (Gecenin Çerçevesi) ve Fatih Akın’ın The Cut (Kesik) filmlerindeki oyunculuk performansıyla da beğeni toplamıştı.

Ramazan’da Caz konserleri 23 Haziran’da yine İstanbul PSM’de gerçekleştirilecek Markus Stockhausen ve Florian Weber’in “Inside Out” konseriyle devam edecek.

SON YAZILAR

Türkiye’nin rock efsanesi Erkin Koray aramızdan ayrıldı

Türkiye'de rock müziğinin öncülerinden ve efsane ismi Erkin Koray, 82 yaşında hayatını kaybetti. 10 Temmuz 1941 doğumlu olan Erkin Koray, Türkiye müziğine getirdiği yenilikler ve...

Zeytin ağaçları Sounds of Paşaköy’ün eşsiz melodileriyle dans ederken çocukların eğitimi için bağış toplanacak

Zeytin ağaçlarının gölgesinden yükselen eşsiz melodileriyle 2021 yılından bu yana klasik müzik sevenlere unutulmaz bir deneyim yaşatan Sounds of Paşaköy bu sene 12 Ağustos’ta gerçekleşecek....

Şubadap Çocuk’tan yeni albüm: Birimiz Hepimiz – Hepimiz Birimiz

Şubadap Çocuk, Birimiz Hepimiz - Hepimiz Birimiz adlı yeni albümünü yayınladığını duyurdu. Çekirdeksiz Domates, Fasa Fiso, Özgürlük gibi şarkılarıyla sadece çocukların değil yetişkinlerin de kulaklarında...

Türkiye’den İran’daki halk isyanına şarkılı destek: ¨Beraye Azadi¨

Mahsa Amini’nin dövülerek öldürülmesiyle başlayan isyan, İran’ın çok sayıda kentine yayılmıştı. İranlı müzisyen Shervin Hajipoor’un yazdığı Baraye Azadi şarkısı isyanın marşı haline geldi ve dünyanın...
Ezgi Kurt
Ezgi Kurt
Kısa filmleri olan sinema okumuş bir grafik tasarımcı. Analog fotoğraf makinesi meraklısı. Dijitallikle dolu modern hayat içinde bir vintage sevdalısı. Bir çingene atasözü olan “Evde oturan erken ölür”ü kendine motto edinip sürekli “nereye gitsem acaba” diye ucuz bilet kovalayan minyon kadın.

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol