Ana SayfaKültür & SanatSinemaPalto Film Günleri başladı

Palto Film Günleri başladı

-

Adını Gogol’un Palto’sundan alan “Palto Film Günleri” başladı. Eskişehir’in büyük heyecanla beklenen sinema festivallerinden biri olan Palto Film Günleri, 18-23 Aralık tarihleri arasında Sinema Anadolu’da kapılarını her yaştan izleyicisine açıyor. Bu yıl 11’ncisi düzenlenen olan etkinlik boyunca dünyanın birçok farklı festivalinde gösterilen 12 özel filme yer verilecek.

Palto film günlerinin afişi ise yine özel bir tasarım ile dikkatleri üzerine çekiyor. Geçtiğimiz yıl 10 farklı tasarımcının Palto Film Günleri için özel olarak tasarladığı çizimlere yer veren etkinlikte bu yıl fotoğrafçı Kerem Çobanlı’nın sinemaya emek vermiş insanları fotoğrafladığı seri afiş olarak kullanılıyor. Fotoğraf serisinde Ercan Kesal, Demet Evgar, Yekta Kopan, Halil Ergün, Nur Sürer, Erkan Can, Tülin Özen, Cem Davran, Tolga Karaçelik, Ömer Faruk Sorak gibi sinemanın önde gelen emekçilerinin fotoğrafları yer alıyor.

Sinemadan çıkmış insan

Palto Film Günleri bu yıl tema olarak Yusuf Atılgan’ın “Sinemadan Çıkmış İnsan’ı”ı tercih ediyor. Festivalin Yusuf Atılgan hatırası bununla da sınırlı kalmıyor. Festivalin Aksel Ceylan, Efe Kaptanoğlu ve Taylan Özgür Akçam’dan oluşan yaratıcı ekip önderliğinde hazırlanan afişlerinde Yusuf Atılgan’ın oğlu Mehmet Atılgan’da yer alıyor.

Festivalin özel film seçkisinde Sarı Sıcak, Tutku Oyunu, Thelma, Blue, Jüpiter’in Uydusu, Djam gibi dünya sinemasından örnekler yer alıyor.

Palto Atölye ile teknik ekiple tanışın

Palto Film Günleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlediği atölye çalışmaları ile film izleyicisi ve teknik ekibi buluşturuyor. Bu yıl “Bu Görüntüleri Kim Yönetiyor” isimli atölye çalışması kapsamında G.O.R.A, Aşk Tesadüfleri Sever gibi ünlü filmlerin görüntü yönetmeni Veli Kuzlu merak edilenleri cevaplayacak. Festivalde yer alan Sarı Sıcak, Kar ve Benim Varoş Hikayem filmlerinden sonra ise teknik ekip ile söyleşi yapılacak.

Palto Film Günleri ile ilgili bilgi edinmek isteyen kişilerin festivalin resmi web sitesi veya Facebook sayfası üzerinden bilgi edinmesi mümkün. Film biletleri Anadolu Üniversitesi Sinema Anadolu gişelerinde satışa sunuluyor. Bilet fiyatları tam 6 TL, öğrenci 4 TL olarak satılıyor.

Büyük bir hızla devam eden Palto Film Günleri Gösterim Programı’nı Sinema Anadolu’dan temin edebilir ya da online olarak indirebilirsiniz.

SON YAZILAR

Kuru Otlar Üstüne: Antagonist olarak dişil enerji

Nuri Bilge Ceylan’ın 2023 Cannes Film Festivali’nde prömiyer yapan son filmi Kuru Otlar Üstüne, yönetmenin sinematografisinde takip ettiğimiz “aydının taşra sıkıntısı” olarak da tanımlanabilecek halini...

18. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali başlıyor!

Bu yıl 18'incisi gerçekleştirilecek olan Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, 2 Mayıs 2023 günü İstanbul’da yapılacak açılış etkinliği ile seyircisiyle buluşacak. Bir hafta sürecek festivalde emek temalı filmlerin yanı...

Salt Beyoğlu: Bu son şansımız mı?

İklim değişikliğinin ekosistem ve biyoçeşitlilik üzerindeki etkilerine dikkat çekmeyi amaçlayan Bu son şansımız mı? gösterim programının 2022 seçkisi, Yunanistan’dan Peru’ya, Kanada’dan Avustralya’ya uzanan beş belgesel filmi bir...

Institut français Ankara sinema ve sergi salonunda yeşil filmler gösterimde olacak

Institut français Turquie, 8 Aralık Dünya İklim Günü vesilesiyle “sinema ve çevre” temalı 3 filmden oluşan programını sinemaseverler ile buluşturuyor. Sinema; sesinizi duyurmanıza, zihniyetleri/alışkanlıkları değiştirmeye çalışmaya ve toplumun belirli...

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol