Ana SayfaKültür & SanatKitapSahi, bizi ayıran çizgiler nasıl ortaya çıkmıştı?

Sahi, bizi ayıran çizgiler nasıl ortaya çıkmıştı?

-

Frédéric Maupomé’un yazıp Stéphane Sénégas’nın resimlediği Duvar, oyun oynama hakları ve özgürlükleri kısıtlanan bir grup ufaklığın sergilediği ilham verici mücadeleyi ve dayanışmayı konu edinen, yaşsız bir eser.
 
Ruhumuzun derinliklerine işleyen hikâyesi ve zihinlerde çarpıcı izler bırakan resimleriyle hiçbir kitapseverin kayıtsız kalamayacağı Duvar, hayatımızdaki çizgilerin, sınırların çoğu zaman bizim eserimiz olduğuna dikkat çekiyor, herkesi bu küçük ayrıntı üzerine düşünmeye davet ediyor.
 
Her gün dünyanın farklı bir köşesinde yükselmeye başlayan ”gerçek” ya da ”gölge” çizgileri oyunun birleştirici gücüyle eleştirme yoluna giden bu evrensel hikâye, başkalarının dayattığı sınırlarda daha fazla oynamak istemeyen özgür ruhların sesi oluyor.

Başlangıçta, sadece bir çizgiydi. Zar zor fark ediliyordu… Ardından ”hiçbir şey”den, ”pek bir şey değil”e dönüştü. Sonrasında, bahçeyi yerden göğe bölen o incecik çizginin üzerinde yavaş yavaş bir duvar yükselmeye başladı. Oyun alanını ikiye bölen, en yüksek ağaçların boyunu bile geçen duvar büyüdükçe ufaklıkların oyunu küçüldü, dostlukları yok olmaya yüz tuttu. Oysa onları birleştiren yegâne şey oyundu ve kimsenin bunu onların elinden almaya hakkı yoktu…

Duvar, hayatımızdaki, aramızdaki ve yöremizdeki onlarca çizgiye inat, duvarları yıkmaya ant içmiş ufaklıkların umut tazeleyen hikâyesini anlatıyor.

Başkalarının dayattığı kurallara, çizdiği sınırlara boyun eğmeden yaşamak isteyen yüreklere su serpen bu birleştirici kitap, herkesi karşısına çıkan duvarları yıkmaya çağırıyor.

Duvar
Resimli Kitap, 5 yaş ve üzeri
Yazan: Frédéric Maupomé
Resimleyen: Stéphane Sénégas
Türkçeleştiren: Damla Kellecioğlu
Fiyat: 39,00 TL
Baskı Detayları: 52 sayfa, 1. hamur kâğıt, resimli, renkli baskı, sert kapak, 162,5×240 mm

SON YAZILAR

Dünyanın Öteki Yüzü: Genç yazardan alışılmışın dışında hayaller kur(dur)an öyküler

EdebiyatHaber’de gerçekleştirdiği Yazarın Odası söyleşileriyle tanıdığımız Meltem Dağcı’nın ilk öykü kitabı Dünyanın Öteki Yüzü, İthaki Yayınları’ndan çıktı. Yetmiş yaşına geldiğinde ölüm şeklini seçme özgürlüğüne kavuşan kadınlar,...

Yeryüzüne Dayanabilmek…

Düşünüyorum da acaba neden yazıyoruz?  Hele ki günümüzde hiç kimsenin doğru dürüst okumadığını bilirken... O halde sadece kendimizi tatmin etmek için mi yazıyoruz? Yoksa bu, karşı...

Hayalleri yarım kalmadı sadece korktular ama susmadılar…

Farkında olduğum şey sadece buydu; bir sistem tutturulmuş ve o sistemin onları koruduğuna inanan birkaç fanatiğin zaman içerisindeki kontrolsüz baskısının sonuçlarını izliyorum şu dünyada aklımı...

Öngörülemeyenler üstüne; kişisel bellek, büyük veri ve algoritmalara dair

Yapay zekanın ve algoritmaların telefonlarda ortam dinlemesi yaptığı hepimizin bildiği ama çokça dile getirilmeyen ya da tartışılmayan bir durum halini aldı. Varsayalım, arkadaşlarımızla konuşuyoruz: “Ne...

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol