Ana SayfaEkolojiEnerjiHem portatif hem verimli: Güneş enerjisiyle çalışan Kodiak sizi karanlıkta bırakmayacak

Hem portatif hem verimli: Güneş enerjisiyle çalışan Kodiak sizi karanlıkta bırakmayacak

-

Günümüzde nükleer enerjinin konuşulduğu ve bazı kesimlerce hâlâ uygun bulunduğu biliniyor fakat hayatımızda kullanabileceğimiz başka enerji türleri de mevcut. Tabii ki bunlardan biri güneş enerjisi; bu enerji kaynağı yapısından ve tasarımından dolayı oldukça büyük ve ağır olduğundan çok fazla tercih edilmiyor fakat bu düşünceyi değiştirmeyi amaçlayan bir tasarım mevcut.

ABD’nin Kansas Eyaleti’nde kurulan Inergy şirketi, güneş jeneratörünün ağırlığını yüzde 75 azaltarak yeni bir güneş enerjisi jeneratörü elde etti. İsmi Kodiak olan bu jeneratör, bir arabanın bagajına ve hatta bir kitaplığa sığabilecek kadar da portatif ve küçük.

Kodiak oldukça küçük ve kullanışlı; hafif olduğu kadar da verimli enerji üreten bir yapıya sahip.

Kodiak, bir gaz jeneratöründen daha güvenli ve daha kullanışlı çünkü ürettiği enerjiyi doğal bir enerji kaynağı olan Güneş’ten alıyor. Böylece sürdürülebilir ve ekonomik bir enerji kaynağına sahip olmanız mümkün.

kodiak-güneş-enerjisi3

 

Sadece basitçe arabaya ya da bir prize takılıyor veya çalıştırmak için güneş panelleri kullanılıyor. Her türlü kullanıma açık bir yapıya sahip olan Kodiak, tek bir pille 16 saat 50 dakika bir LED televizyona güç sağlayabilir, 20 kat güçle daha fazla dizüstü bilgisayar ve 100 defa akıllı telefon şarj edebilir.

kodiak-güneş-enerjisi2

Kodiak, genelde diğer firmalara ait ürünlerden daha uygun ve tüketiciye zarar vermeyen fiyatlara sahip. Başka firmaların 750 dolara sattığı panelleri; Inergy şirketi 140 dolara satıyor.

kodiak-güneş-enerjisi4

Kodiak, her ne kadar kurulum ve malzemeleri dahil 2 bin dolara mal olsa da bu yatırıma değecek yapıya sahip bir jeneratör. Aynı zamanda da gazla çalışan jeneratörlere göre oldukça fazla doğa dostu; Güneş ile çalışması da onu, bu yönde kullanışlı kılmakta.

kodiak-güneş-enerjisi5kodiak-güneş-enerjisi7

Kaynak: The Plaid Zebra

SON YAZILAR

Yeni çağın şafağında!

Artık yeni çağın şafağındayız. Faşizmin tanımı bellidir. Birine istemediği ya da farkında olmadığı bir şeyi ona sormadan yapmak ya da onu buna zorlamaktır. Faşizm faşizmdir; ister hayvana ister...

Enerji tasarruflu pencereler ekolojik düşünen ev sahipleri için neden akıllıca bir seçimdir?

Y kuşağı konut piyasasına girmeye başladıkça sürdürülebilir, çevre dostu olan evlere talep de katlanarak artıyor. Ulusal Emlak Komisyoncuları Birliği tarafından hazırlanan son bir raporda, ev...

Nükleer inadından vazgeçin!

Akkuyu Nükleer Güç Santralı’nın yapımcı şirketi ROSATOM’un, TAEK'in Akkuyu NGS ikinci reaktörü inşaatı için sınırlı izin vermesine TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz’dan tepki geldi. İzin...

Elveda rüzgar, güneş, verimlilik, demokrasi

Ne yenilenebilir enerji ne de enerji verimliliği ülke politikasının önceliği değil artık. Zaten 2007’deki mevzuat çalışması bugüne kadar ertelene ertelene güdük hale geldi bile. Artık...
Dilek Alabulut
Dilek Alabulut
Ankara Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema öğrencisi. Resim yapmayı, müziği, hayvanları ve insanlara faydası dokunmasını seven biri. Doğa aşığı. Hayvanlarla insanlardan daha iyi anlaşıyor. Fotoğraf ve kısa film üzerine çalışıyor.

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol