Ana SayfaYaşamYol TepenlerRoadRoader: Gezginleri buluşturan platform

RoadRoader: Gezginleri buluşturan platform

-

Albert Camus’un “Yolculuk bizi kendimize geri getirir” sözünden ilhamla şehir hayatının bunaltıcı havasından kaçıp, kendini yollara vuran gezginleri bir araya getiren RoadRoader, sosyal medyanın çabuk tükettiği gezginin gözden kaçırmadan geçmişini, anılarını tutabileceği bir platform.

RoadRoader’ın kurucuları Yusuf Miletli ve Sadık Ay, üniversiteden yakın arkadaşlar. İstanbul’da çalışmaya başladıktan sonra gündelik işlerden, şirketlerin para odaklı yaptırdıkları gelişmelerden zaman ayırıp kendileri gibi gezgin olan insanların birbirleri ile daha iyi etkileşim halinde olabilecekleri bir platform kurmaya karar veriyorlar. Alienus Non Diutius (Asla Yalnız Değilsin) felsefesi ile hareket ederek gezginlere özgürce hareket edebilecekleri ve tecrübelerini paylaşacakları bu internet sitesini oluşturuyorlar. 

roadroader

Daha sonra ana ekibe Zelal Yaşar da ekleniyor. Zelal ile birlikte sitedeki eksiklerin büyük bir çoğunluğu gideriliyor. “Deneyimlerin paylaşılması açısından yeni gezginleri de cesaretlendirmesi bizim için önemli. Yani var olan bir kitleye hitap etmek değil, bu kitleyi büyütmek, insanların korkmadan yola çıkmasını sağlamak” diyor Zelal.

Gezginin cebinden para çıkacak bir model olmayacak

Sitenin amacını ise Yusuf, yurtdışı ve yurtiçi tüm gezginlerin toplanıp, kendi rotalarını ve hikâyelerini paylaşıp birbirleri ile iletişim halinde olabilmeleri ve ortak hareket edebilmeleri olarak açıklıyor. Sadık, “Şu an üzerinde düşünüp karar verdiğimiz bir gelir modeli yok. İleride olması dahilinde cepteki bir liranın bile gezgin için çok şey ifade ettiğini bildiğimizden, gezginlerinden cebinden para çıkacak bir modelimiz asla olmayacak. Şu an kısaca para kazanmıyoruz” diye ekliyor.

Sitenin çok yakında iOS ve Android uygulamaları da çıkacak. Şu an her iki uygulama da geliştirme aşamasında. İnternet sitesini de geliştirmeye devam ediyorlar. Gezginleri yeni birçok özellikle buluşturmayı planlıyorlar. 

Sitenin işleyişi nasıl?

Birçok internet sitesindeki gibi bir profil oluşturduktan sonra isterseniz yolculuk rotanızı hemen belirleyebilirsiniz veya yolculuk hikâyenizi paylaşabilirsiniz. Yolculuk rotanızı ekledikten sonra yol arkadaşı olmak isteyen diğer gezginler size katılma isteği gönderebilir. Tanıdığınız gezgin profillerine girip referans da ekleyebilirsiniz.

otostop-roadroader

Yolda
Yolda bir arayış vardı, arayıp da bulamayış
Yolda sorular vardı, çoğu cevapsız
Ve yolda çoğu zaman masmavi bir gökyüzü
Zümrüt yeşili çayırlar
Ve sonsuz bir kızıllık vardı
Yolda caz vardı,
Cazın tanrıları ve ruhlara işleyen ritmler
Onlar “beat kuşağı”ydılar
Farklıydılar, özgürdüler, düzenin dışındaydılar
Ve hep yoldaydılar…
– Jack Kerouac

Barşlık Fotoğrafı: Walker Evan, Hitchhidker, Vicksburg Mart 1936

SON YAZILAR

Bazı kentler, fotoğraf, kadınlar ve yolculuk

2013 yılında fotoğrafa olan tutkum beni uzun bir yolculuğa sürekledi. Güney Kurtalan Ekspresi'yle Diyarbakır'a gittim. Kıştı ve sırt çantamın içinde bilgisayarımı bile taşıyordum. Önce Ankara'da...

Bu Bir Hikaye Değildir! Bir İkona Veda

“İnsanlar seni üzdüğü için değil, onların seni üzmesine izin verdiğin için yazıyorsun. Fark etmez. Yazıyorsun diye sanma bu sana yetmez. Çek lisanı çek baba, çekelim....

Amacımız Türkiye’deki Dünya Mirası Sayısını Arttırmak !

2010 yılında seyahat etmeyi seven, bunu bir yaşam biçimi olarak benimsemiş ve ilgi alanları yurt içi ve yurt dışında özellikle UNESCO Dünya Mirası alanlarını gezmek...

Aziz Paul Yolu & Hür İnsan Üzerine Şiir

''Ey yolcu, yol hazırlığını yap ve koyul yola; şunu bilerek: Hür kişi sadece karakterinde hür olan kişidir.'' Epiktetos Yaşamın kendisinde umutsuzluk yoktur. Hiç gördün mü umutsuzluğa kapılıp...
Yeşim Özbirinci
Yeşim Özbirincihttp://www.wearethehippies.com
İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Muhabir ve editör olarak çalıştı. Son yıllarda çevre bilimine merak sardı. Gezmeyi ve kamp yapmayı seviyor.

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol