Ana SayfaYeşilGeri DönüşümSahilden bir günde topladığı 35 torba plastiği sanata dönüştürdü

Sahilden bir günde topladığı 35 torba plastiği sanata dönüştürdü

-

Rame Peninsula Beach Care ekibinden Rod Arnold, geçtiğimiz Nisan ayında Birleşik Krallık’ta bulunan Tregantle sahiline sıradan bir gezintiye gitti. Fakat sakinleştirici bir manzara yerine tek bulduğu bütün kıyı şeridini kaplayan mikro plastik tabakaydı.

Rob, Cornwall Live’a “Ben dört yıldır bunu yapıyorum ve oldukça alışkınım, fakat bu seferki beni şok etti, durum tamamen umutsuzdu. Gerçekten çoktan sınırın aşıldığını ve temizlemek için artık çok geç olabileceğini hissettim fakat en azından denemeliyiz diye düşündüm. Sanki okyanus tüm bu plastikleri bize kusarak önümüze sermişti ve bunu temizlemenin bizim görevimiz olduğunu hissettim.” diye belirtti.

Rob, temizlemeye başladı ve yerel gönüllülerin yardımıyla içinde plastik oyuncak askerlerden oluşan bir tabur, LEGO dalış tüpleri ve paletlerinin bulunduğu bir koleksiyon ve çoğu plastikten yapılmış daha birçok farklı eşyanın da bulunduğu yaklaşık 35 torba plastiği temizlemeyi başardı. Ancak sahildeki tüm malzemeleri toplamayı bitirdiğinde, bu işin burada basit bir şekilde bitmeyeceğini biliyordu. Okyanuslara çöp atma sorununa dikkat çekmek için bulduğu çöpleri sanata dönüştürdü ve bunlar şu an Liskeard Müzesi‘ndeki bir sergide sergileniyor.

Tregantle sahilini ziyaret ettiği sırada Rob’un karşılaştığı manzara.

Kıyı şeridini tamamen örten bir mikro plastik tabaka.

Rob ve bir grup gönüllü temizlemeye başladı…

Ve bir gün içinde 35 torba plastik çöp temizlemeyi başardılar.

“Ben dört yıldır bunu yapıyorum ve oldukça alışkınım, fakat bu seferki beni şok etti, durum tamamen umutsuzdu.”

Rob, çöplerin içinde çoğu plastikten yapılmış çeşitli eşyalar buldu.

Oyuncak askerlerden oluşan bir tabur gibi.

Ve LEGO dalış paletleri koleksiyonu.

Hepsi, ayrıca yerel bir sanatçı olan Rob’un elinde yeni hayatlarına kavuştu.

Sahillerde bulunan çöpleri sanatsal birer heykele çevirdi.

Hepsi şu an Liskeard Müzesi’ndeki Plastic Age sergisinde sergileniyor.

Kaynak: Bored Panda

SON YAZILAR

Çevre dostu mimarinin örneği: Sürdürülebilir yaşam, Casa Cosecha de Lluvia ve yağmur suyu yönetimi

Casa Cosecha de Lluvia, dağların kalbinde sürdürülebilirliğin ve yenilikçiliğin mükemmel bir örneğini sunuyor. Yağmur suyunu arıtan bu etkileyici yapı, çevre dostu tasarımıyla size ilham verecek! Robert...

Yeşil mimarinin geleceği: Tarımsal atıklardan mimarinin zirvesine; mısır koçanları karbon emici duvarlara dönüşüyor

Tarım atıklarının mucizevi dönüşümüne tanık olun: Mısır koçanlarından üretilen karbondioksit emen duvar kaplamalarıyla yeşil mimarinin geleceği şekilleniyor! Sürdürülebilirliğin sınırlarını zorlayan bu yenilikçi projeyi keşfedelim! İnşaat ve...

Sürdürülebilir mimari tasarımın yeni yıldızı: Ahşaptan ayırt edilemeyen pirinç kabuğu yapı malzemesi

ACRE, ahşap alternatifi olarak öne çıkan bir yapı malzemesidir; dayanıklılığı, suya ve çürümeye karşı direnci, estetik dokusu ve sürdürülebilirliği ile dış mekanlarda mükemmel performans sergiler. Alüminyum ve pirinç tozlarının muazzam bir sentezi olan bu malzeme, çitlerden kapılara, pervazlardan teraslara kadar geniş bir yelpazede dış mekan uygulamaları için ideal bir seçenektir. Dünya ormanlarını koruyan bu malzemeyi keşfediyoruz!

Dönüştüremediklerimizden misiniz?

Çevrenin korunması adına yapılan sayısız kampanya ve yenilik ile karşı karşıyayız. Aslında mesele çevrenin koruma ile yan yana anılmasında. Korumayı gerçekleştirmek için eylemi yapan aktörün...
Gamze Yavaş
Gamze Yavaş
Post ekspressiyonist duygularıyla yaşamaya çalışıp dünyanın kabul edemediği çoğu yıldız tozlarından biri. Nam-ı diğer Gaya. İnsanı pek sevmez ama doğa sever.

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol