Ana SayfaKategorisizİstanbul'da yeni dönem: Akıllı durak

İstanbul’da yeni dönem: Akıllı durak

-

Teknoloji alanındaki en son yenilikleri giderek daha fazla kullanan İETT, çevre dostu bir sistem olan akıllı durak ile modern, hızlı, kaliteli ve doğru ulaşım imkânı sağlıyor.

Her gün 14 milyon İstanbullu’nun yararlandığı İETT otobüs durakları bundan böyle günümüz teknolojisine uygun hale getirilerek vatandaşların teknolojik ihtiyaçlarını da karşılayacak.

Yeni otobüs duraklarında;

  • Otobüsler hangi duraktan geçer?
  • Otobüsüm kaçta gelir?
  • Hangi yolu kullanmalıyım?
  • Trafik yoğunluğu nasıl? gibi soruların cevaplarını akıllı duraklar sayesinde öğrenebilecekler.

Kullanılan teknolojiler ve modern görünümüyle dünya metropolü İstanbul’a yakışan şekilde tasarlanan duraklar hakkında duyacaklarınıza çok şaşıracaksınız.

İstanbul’un bu yenilikçi, teknolojik ulaşım sistemi İSBAK (İstanbul Ulaşım Haberleşme Ve Güvenlik Teknolojileri) tarafından geliştiriliyor. 

Enerjisini güneş panellerinden alan Akıllı Durak konsepti, Beşiktaş Barbaros Bulvarı Yıldız Teknik Üniversitesi durağında hizmet vermeye başladı. İstanbulluların hizmetine giren projenin önümüzdeki günlerde daha da yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Bu projeyle birlikte İETT, gelişen teknolojiye ayak uydurarak insanların yaşamlarını kolaylaştırmak için bir adım atmış oluyor. 

Hayata geçirilen bu uygulamada çok önemli olduğunu düşündüğümüz özelliklerinden bir tanesi, akülü araçlarıyla durağa gelen engelli yolculara aküsünü şarj edip yolculuğuna devam etme imkânı verilmesi olmuştur.

Biletmatik - Wifi ve çok daha fazlasıDiğer özellikleri ise;

  • Ücretsiz wifi
  • Biletmatik
  • Duraktaki bas-konuş sistemi yolcularla İETT arasında iletişim imkanı sunuyor. Bu sayede görme engelli yolculara otobüslerin tahmini varış süreleri hakkında sesli bilgilendirme yapılabildiği gibi, tüm yolculara canlı operatör desteği de veriliyor. 
  • LCD/LED ekran kullanımı.
  • En önemlisi de elektrikli tüm işlemleri, güneş enerjisi panellerinden sağlayarak çevre dostu olması.

Sonuçta oldukça faydalı bir durak konsepti hayata geçiyor diyebiliriz.

Umuyoruz ki gelecek günler için çağa ayak uyduran, bu ve buna benzer projelere önderlik edebilecek nitelikte fikirler geliştiren bir ülke olabiliriz.

KaynakİETTThe BrandageSosyal MedyaAlternatif Enerji

 

SON YAZILAR

GIF nedir ve nasıl kullanılır?

Açılımını bilmeseniz bile "GIF" kelimesine kesin rastlamışsınızdır. İnternetin ilk zamanlarında belirleyiciydi, şu ansa hiç olmadığı kadar popüler. Peki bu GIF nedir ve onları nasıl kullanabiliriz? En basit...

Elektromanyetik dalgalarla uzay zamanda geçmişi ve geleceği görmek

Uzayda bulunan herhangi bir yüklü nokta uzayın niteliğini değiştirir. Yakınında bulunan başka bir nokta bulunduğu yerden alınırsa, bu nokta üzerine etkiyen kuvvet yok olsa da...

Sanal parçacıklar kendisini tanımlayıp solucan delikleri oluşturan bilinçli temel etkiler mi?

Sanal parçacık sıradan parçacıkların özelliklerini sergileyen fakat sınırlı bir süre var olan geçici dalgalanma olarak tanımlanır. Sanal parçacık kavramı, sıradan parçacıklar arasındaki etkileşimi, sanal parçacıklar arasındaki...

Yaşlanmaya meydan okuyan şifre Termodinamik Yasaları’nda mı?

Termodinamik kanunları, çok genel bir geçerliliğe sahiptir ve karşılıklı etkileşimlerin ayrıntılarına veya incelenen sistemin özelliklerine bağlı olarak değişmez. Yani bir sistemin sadece madde veya enerji...
Bergün Ülker
Bergün Ülker
30.10.1986 'da Eskişehir'de doğdum. Pamukkale Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesinde eğitim yıllarımı başarılı bir şekilde tamamladım. Eğitim yılları boyunca çeşitli projelere imza atarak bir çoğunda başarılı olarak kendimi geliştirme fırsatı buldum. Üniversiteyi tamamladıktan hemen sonra tekstil sektörü, bilişim sektörü ve pazarlama sektörlerinde iş hayatına atıldım. Bu sektörlerde çeşitli departmanlarda tecrübeler kazanarak iş hayatımı devam ettirdim. Şuanda ise kendi kurmuş olduğum şirketimi yönetmekteyim. Tüm bunların yanısıra bilim ve teknoloji yazarlığı alanında kendimi geliştirerek belirli çalışmalarda yer aldım.

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol