Ana Sayfaİnsan ve ToplumSilinen dosyaları kurtarma

Silinen dosyaları kurtarma

-

Bilgisayar kullanan hemen herkes en az bir kez silmemesi gereken önemli dosyaları yanlışlıkla silmiştir. Bir klasörü komple çöp kutusuna atıp, geri dönüşüm kutusunu da kalıcı olarak temizlediğini saniyeler içinde fark eden insanlar çoğunlukla ah vah ettiğiyle kalıyor. Bununla birlikte yedeği olmayan dosyaların bulunduğu hard diskin bozulması, Windows veya macOS işletim sistemlerinin çökmesi sonucu dosyaların erişilemez hale gelmesi gerçekten can sıkıcı olabilir.

Neyse ki bu gibi durumlarda kullanabileceğiniz EaseUS Data Recovery Wizard programı çok iyi iş çıkarıyor. İsminden de anlaşılacağı üzere gelişmiş algoritmalara ev sahipliği yapan ve “silinen dosyaları kurtarma” işlevine sahip olan bu program, yanlışlıkla sildiğiniz tüm dosyaları geri getirebilecek kadar başarılı.

Silinen dosyalarınızı ücretsiz olarak geri getirebilirsiniz!

Bugün internetten indirebileceğiniz onlarca farklı silinen verileri kurtarma programı mevcut. Ancak EaseUS, Trustpilot profilinde aldığı 1,459 farklı yorumda 5 üzerinden 4.3 ortalamaya ulaşmıştır. Yani karşınızda gerçekten işe yarayan ve silinen dosyalarınızı geri getirebilecek bir program var. 

İşin güzel tarafı henüz kullanmadığınız, verimli çalışıp çalışmadığını bilmediğiniz bir program için para ödemeniz de gerekmiyor. EaseUS Data Recovery Wizard programının ücretsiz versiyonunda 2 GB’a kadar silinen dosyayı geri getirebilmeniz mümkün. Programın işe yaradığını gördükten sonra ücreti mukabilinde üst sürüme terfi edebiliyorsunuz.

Programın silinen dosyaları kurtarma süresi ise tarama yaptığınız diskin büyüklüğüne göre değişiyor. Örnek vermek gerekirse MacOS Catalina işletim sistemine sahip 750 GB’lık bir diskin taraması 8 saatten fazla sürebiliyor. Ancak Windows’la çalışan 1 TB’lık hard diskte programı çalıştırdığınız zaman taramanın bitmesi 2,5 saat kadar sürüyor.

Tarama devam ederken kurtarılabilecek dosyalar görülebiliyor

Tabii bu 8 saat boyunca eliniz kolunuz bağlı duracağınız anlamına gelmiyor. Tarama devam ederken program karşınıza sonuçları listelemeye başlıyor. Böylece tam tarama sona ermeden kurtarmak istediğiniz özel dosyalar varsa, aralarından çekip alabilmeniz ve silinen verileri kurtarmanız mümkün kılınmış.

Toparlamak gerekirse EaseUS Data Recovery Wizard’ın kullanması ücretsiz, gayet kolay ve işe yarar bir silinen verileri geri getirme programı olduğunu söyleyebiliriz. Yanlışlıkla sildiğiniz dosyalar varsa, hard diskiniz kullanılamaz hale gelmişse fizikî olarak müdahale etmeden önce bu gelişmiş programı bir şans verebilirsiniz. 

Tarama tamamen sona ermeden önce sonuçlar arasında gezinebiliyor olmanız, EaseUS’un muadillerinde bulunmayan avantajlı bir özellik. 

Akıllı telefonlar için uygulaması da var

Bu arada EaseUS sadece masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda değil, akıllı telefon ve tabletlerde de silinen dosyaları geri getirmek için kullanabileceğiniz bir uygulama geliştirmiş durumda.

SON YAZILAR

Nedir bu normal?

Normal, Latincesi normalis olan “gönyeli, ölçüye uygun” sözcüğünden gelmektedir. Ayrıca Fransızca normale de “kurala uygun, kurallı” sözcüğünden alıntıdır. Norm, Fransızca norme "kural, standart, ölçü" sözcüğünden gelmektedir...

Tek kişilik azınlık

Sürekli bir şeylere yetişme çabası... Hep geç kalmışlık hissi içerisinde geçen günler... Düşünmeye bile zaman bulamayan insan selleri... Düşünmek bile istemeyen ve bundan kaçmaya çalışan...

Sessizliğin Sesi ve Mizofoni

Sümer’in baş tanrılarından Enlil, bir gün insanlardan çok rahatsız olduğu için onları yok etmeye karar verir. İnsanlardan rahatsız olmasının tek nedeni ise çok fazla üremeleri...

Arkeik Çığlık

"Geçmiş dönemlerle kıyaslandığında elbette kat edilen epeyce bir yol vardır ama bilgi ve teknoloji çağında kulaklardaki o arkeik söylem, aslında kadının var olması gereken alanı...
Konuk Yazar
Konuk Yazar
Siz de Gaia Dergi'de yazılarınızın çıkmasını istiyorsanız [email protected] üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol