Ana SayfaKategorisizDaha yeşil bir hayat için 6 doğa dostu harika uygulama

Daha yeşil bir hayat için 6 doğa dostu harika uygulama

-

En yeşil uygulamaları sizler için araştırdık, bu sayede hayatınızı daha yeşil bir pencereden sürdürebilir, üstelik tasarruf edebilirsiniz.

GiveO2

Bu uygulama ile karbon ayak izinizi ölçebilirsiniz. Hem Android hem de iOS ile çalışan bu uygulama insanların otomatik olarak karbon ayak izlerini dengelemesine olanak sağlıyor. Uygulama telefonun GPS’i ile birlikte çalıştığından, yürüdüğünüz mesafeleri manuel olarak girmek zorunda değilsiniz. Bu uygulama 3G bağlantısı ve GPS özelliğinden yararlanıyor olmasına rağmen pil tüketimi konusunda çok tutumlu. Çoğu kişi aksini iddia etse de, bu uygulama ile küçük de olsa iklim farkı yaratılabilir.

Aynı zamanda bu uygulamayı kullanarak, bazı firmaların karbon ayak izlerini azaltılmasına yönelik indirim ve ödüllerinden yararlanabilirsiniz.

greenMeter

iOS’un en yenilikçi uygulaması olan greenMeter, araç sürüş tarzınızın verimliliğini değerlendirmek için cihazınızın ivmeölçerini kullanıyor. Temel olarak uygulamanın amacı Honda’nın son hibrid hızölçerinin yaptığı gibi size “hypermiler” (1) olmak için olanak sağlıyor. Uygulama, size çok çabuk hızlanıp hızlanmadığınızı ya da son anda frenleyerek ani yavaşlayıp yavaşlamadığınızı söylüyor. Uygulama yalnızca sürüş tekniği verimliliğini hesaplamıyor aynı zamanda aracın güç ve yakıt kullanım özelliklerini gerçek zamanlı veriyor ve böylece sizin doğaya etkinizi azaltmaya yardımcı oluyor.

Maalesef bu faydalı uygulamayı kullanmak için bir iPhone’a ihtiyaç var ve doğru kullanmak için telefon araca monte edilmeli.

#climate

#climate size iklim değişikliğine karşı önlemleri keşfetmenizi ve aldığınız önlemleri sosyal medyada paylaşmanıza olanak sağlayan bir iPhone uygulaması olarak karşımıza çıkıyor.

Bu uygulama, bazı kuruluşların en etkili iklim değişikliği önlemlerini derliyor ve bir araya getiriyor; böylelikle kullanıcı bu eylemlere kolayca ulaşıyor ve bunları dünyayla kolayca paylaşıyor. #climate ile en çok ilgilendiğiniz konuları belirleyebileceğiniz bir profil oluşturabilir, bu sayede sizin için kişiselleştirilmiş eylem önerilerini görebilirsiniz.

Carma Carpooling

Avego tarafından yayınlanan Carma Carpooling ABD’de ve diğer birçok ülkede en iyi carpooling (2) doğrulama uygulamasıdır. Bu uygulama temel olarak, aynı bölgede bir araca ihtiyacı olan insanların birbirine bağlanmasını kolaylaştırıyor. Bu şekilde tasarruf yapabilir, trafik tıkanıklığı ve en önemlisi karbon emisyonlarını azaltabilirsiniz. Bu uygulamayı iOS ve Adroid platformlarda bulabilirsiniz.

SolarChecker

“Yeşil ev” iyileştirmeleri için birçok yöntem bulunuyor; güneş panelleri veya toprak ve su kaynaklı ısı pompası sistemleri bunlara örnek gösterilebilir. Bu uygulama ise mevcut yöntemleri görmenize olanak sağlıyor. SolarChecker, evinizin yakınındaki güneş ışınımı seviyelerinin ölçülmesi dâhil bir dizi parametreyi kontrol ederek, özel iyileştirmelerin sizin için etkili olup olmayacağını bildiriyor. Eğer güneş paneli edinmek gibi bir fikriniz varsa bu uygulamayı indirmek, iyi bir fikir olabilir.

Ecoviate

Ecoviate, çevre dostu faaliyetlerden kullanıcıları haberdar ederek sosyal sürdürülebilirliği yaymak için kullanılan bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Uygulama, size su ve enerji tasarrufuna yönelik, aynı zamanda doğa üzerindeki genel etkilerinizi azaltmaya yardımcı olacak ipuçları ve ürünleri sunuyor.

Bu uygulama aynı zamanda sizin diğer üyelerin neler paylaştığından haberdar olmanızı sağlarken, doğa dostu yaşamayı arkadaşlar arasında bir liderlik yarışına dönüştürüp insanları daha “yeşil” yaşamaya teşvik ediyor. Ayrıca uygulamayı oluşturan kişilerin harika bir eylemi var şöyle ki her uygulama indirilmesinde bir ağaç dikiyorlar. Hem Android hem de iOS platformlarında ücretsiz olarak kullanılabilir.

Bu uygulamaların her biri 2016 yılınızı daha doğa dostu ve yeşil yapmak için size yardımcı olabilir, o zaman neden birkaç tanesine göz atıp indirmiyorsunuz?

1. Hypermiler: Alışılmışın dışında daha iyi yakıt ekonomisi elde etmek için özel sürüş teknikleri kullanan kişi.
2. Carpooling: Bir taşıt içinde beraber yolculuk eden, bunun için bir araya gelmiş insanlar, servis aracı (okul ve ya işe giderken kullandığımız) ortaklaşa yapılan ulaşım yöntemi

Kaynak: Tech

SON YAZILAR

GIF nedir ve nasıl kullanılır?

Açılımını bilmeseniz bile "GIF" kelimesine kesin rastlamışsınızdır. İnternetin ilk zamanlarında belirleyiciydi, şu ansa hiç olmadığı kadar popüler. Peki bu GIF nedir ve onları nasıl kullanabiliriz? En basit...

Elektromanyetik dalgalarla uzay zamanda geçmişi ve geleceği görmek

Uzayda bulunan herhangi bir yüklü nokta uzayın niteliğini değiştirir. Yakınında bulunan başka bir nokta bulunduğu yerden alınırsa, bu nokta üzerine etkiyen kuvvet yok olsa da...

Sanal parçacıklar kendisini tanımlayıp solucan delikleri oluşturan bilinçli temel etkiler mi?

Sanal parçacık sıradan parçacıkların özelliklerini sergileyen fakat sınırlı bir süre var olan geçici dalgalanma olarak tanımlanır. Sanal parçacık kavramı, sıradan parçacıklar arasındaki etkileşimi, sanal parçacıklar arasındaki...

Yaşlanmaya meydan okuyan şifre Termodinamik Yasaları’nda mı?

Termodinamik kanunları, çok genel bir geçerliliğe sahiptir ve karşılıklı etkileşimlerin ayrıntılarına veya incelenen sistemin özelliklerine bağlı olarak değişmez. Yani bir sistemin sadece madde veya enerji...
Seher Özer Hüyük
Seher Özer Hüyük
30 yıllık kısa ömründe 30 ev değiştirmiş, bu nedenle kendini bir yere ait hissetmeyen ama dünya vatandaşı hisseden; gezmeyi, okumayı, yemek yapmayı, yeni şeyler öğrenmeyi seven; siyasete ilgili; İspanya’nın Valensiya şehrinde yaşayan; Çukurova Üniversitesi’nden Çevre Mühendisliği lisansı, Valensiya Üniversitesi’nden Kalite Yönetimi yüksek lisansı almış Kaliteli Çevre Mühendisi.

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol