Ana SayfaEkolojiHayvanlar AlemiKoyun yılında koyunlar hakkında bilmedikleriniz

Koyun yılında koyunlar hakkında bilmedikleriniz

-

19 Şubat ile Çin Burç Takvimi’ndeki ”Koyun Yılı’‘ başladı. Antik çağ Çin taktiklerinin esas alındığı Çin Astrolojisi’nde, her yıl bir hayvan sembolü ile temsil edilir. 2003, 1991, 1979, 1967 veya 1955 yıllarında doğmuş iseniz siz de koyun yılında dünyaya gelenlerdensiniz.

Peki hazır koyun yılındayız, koyunlar hakkında ilginç şeyler öğrenmeyelim mi?

Yün Bebekler

Koyunlar çok sosyal hayvanlar olup insanlarla ve diğer canlılarla harika ilişkiler kurabilme yeteneğine sahiptirler. Heyecanlandıklarında salladıkları kuyruklarıyla bu müthiş sevimli canlılar son derece oyun meraklısı hayvanlardır.


Hislere Kuvvet

Koyunların diğer canlılar ile etkileşimlerinde duygusal ipuçlarını takip edebildikleri gibi insanlar ile olan iletişimlerinde de aynı durum söz konusu. Çalışmalar gülümseme ifadesinin onlarda olumlu tepkileri meydana getirdiğini gösteriyor. Yani bir koyunun arkadaşlığını kazanmak için ona kocaman sırıtmanız işinizi kolaylaştıracaktır.


LGBT Koyun

Bu doğru. Koyunlar eşcinselliğe sahip bir topluluktur. Bir erkek koyun ile başka bir erkek koyunun ilişki kurma ihtimali %8. Ve diğer koyunlar bunda yanlış bir şey görmemekteler.


Yüce Koyun Olmak

980x (3

Eski Mısırlılar, koyunların  kutsal olduklarına inanırlardı. Koç başlı bir tanrıları olan Mısırlılar, öldükten sonra koyunları mumyalardı.


Sonsuz Dostluk

goats2

Koyunlar arkadaşlıklarını asla unutmazlar. Harika bir belleğe sahiptirler. Tıpkı insanlar gibi birbirlerinin suratlarını tanıyabilirler. Her koyunun ortalama 50 surat hatırlama hafızası vardır.


Beyaz yünlü, beyaz önlüklü

sheep
 
Koyunlar için bir doktor demek doğru olacaktır çünkü kendi kendilerini tedavi edebildikleri bilimsel araştırmalarca kanıtlanmış. Onlar hasta oldukları zaman, kendilerine şifa olabilecek otu iç güdüsel olarak bulup, tüketebiliyorlar. Ayrıca bir koyun hasta olduğunda, kendini sürüden olabildiğince uzak tutmaya çalışır.


Onlar her yeri görür 

Bebek Kuzu

Koyunlar başlarını çevirmeden arkalarında neler oluyor görebilirler. Kötü derinlik algılarının aksine üstün bir panoramik görüş (320 derece) yeteneğine sahiptirler.


Süper Koyun

WinterSheep_20131215

Koyunlar, tamamen gömülü bir halde karın altında yaklaşık 4 ila 9 gün arasında kalabilirler.


Efsanelerin Pamuk Konukları

980x (5)

Yunanlılar koyunları çok sever. Jason ve Argonauts Destanı’nda tüm hikaye bir koyunun etrafında döner. Hikayede dünyanın bir ucuna altın koyun postunu bulmaya giderler. Bu post direkt cennete uçabilme özelliğine sahiptir. 

Bu olağanüstü canlıları tanıdıktan sonra, koyun yılı bize ne getirecek dersiniz? Biz çatışmaların son bulduğu barış, birlik ve dayanışmanın sürdüğü bir yıl umut etmekteyiz. Mutlu Koyun Yılları! 

Kaynak: Boredpanda

SON YAZILAR

AKP’li yıllarda çocuk I: Eğitim sistemi bile yorgun

21 yıllık AKP iktidarının bugüne bıraktığı yıkıntılar saymakla bitmeyecek kadar çok. Bu yıkıntılar içerisinde eğitim ve çocuklara dair olanlar ise bir hayli fazla. 21 yılda eğitim...

THY yine bir kediyi kaybetti, yine sorumluluk almıyor

Daha önce defalarca yolcular ile seyahat eden evcil hayvanların kaçmasına ya da ölmesine sebep olan THY yeni bir skandala imza attı. 31 Ocak Pazartesi akşamı...

İstanbul Dolphinarium önünde yunus işkencelerine ve esaretine karşı protesto

Hayvan Özgürlüğü Aktivistleri İstanbul Dolphinarium’u protesto ederek Burak Özgüner’i andı.

Avrupa’daki her beş kuştan biri yok olma tehlikesiyle karşı karşıya

Kuşların tehlike kategorilerini belirleyen ve neden yok olduklarını ortaya koyan, Avrupa Kuşları Kırmızı Listesi Güncellendi. Dünya Kuşları Koruma Kurumu, Avrupa genelinde 54 ülke ve bölgeden...

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol