Ana SayfaKültür & SanatDans & PerformansDans Yazım Projesi başvuruları başladı, son gün 20 Eylül

Dans Yazım Projesi başvuruları başladı, son gün 20 Eylül

-

Türkiye’de dans hakkında yazmayı, izleyici ile sanatçıyı yakınlaştırarak karşılıklı gelişimi destekleyen bir ortam oluşturmayı hedefleyen proje “Dans Yazım”ın 2. etkinliği olan “Dans ve Performans Yazım Atölyesi”, Berna Kurt mentörlüğünde, 1-12 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek Dünyada Bir Köşe Festivali kapsamında düzenleniyor.

Dans Yazım Projesi, dans sanatçıları ve izleyiciyi interaktif bir ortamda biraraya getirme amacıyla ortaya çıktı. Dans performansının ardından sanatçının ve izleyicinin yollarının ayrılması yerine, sanatçının izleyici izlenimlerini alabilmesi, izleyicinin de aklındaki sorulara yanıt bulabilmesi, karşılıklı bilgi akışını sağlayacak ve böylece özellikle çağdaş dans alanının gelişimine önemli katkıda bulunacak. Türkiye’de ve hatta Dünya’da dans eleştirmenliği bir eksiklik olarak mevcut. Proje kapsamında Türkiye’de ilk defa hayata geçirilecek dans yazımı web sitesi ile bu eksikliğin kapatılması hedefleniyor.

Dans ve Performans Yazım Atölyesi, 2008 yılında, Bimeras Kültür Vakfı’nın desteğiyle, ImPulsTanz Uluslararası Dans Festivali kapsamında düzenlenen Critical Endeavour başlıklı dans yazarlığı atölyesine katılmış olan Berna Kurt’un mentörlüğünde gerçekleşiyor.

Dünyada Bir Köşe Festivali kapsamında gerçekleşecek atölyede Türkiye ve Dünya’da dans tarihi, çağdaş dans   sahnesinde yaygın eğilimler ve dans yazımı üzerine paylaşılacak teorik bilgilere ek olarak festivalde yer alacak gösterimlerde sanatçı konuşmalarına katılım ve yazı pratiği de yer alacak. Katılımcılar yazılarını bu alanda tecrübeli mentör Berna Kurt ile de değerlendirme şansına sahip olacaklar.

Başvuru için son tarih 20 Eylül

Türkiye’de çağdaş dansın gelişimine uzun yıllardır katkıda bulunan ve bu alandaki çalışmaları destekeleyen ÇATI Çağdaş Dans Sanatçıları Derneği, projenin mekân ve tanıtım desteği veren ortağı.

Dans ve Performans Yazım Atölyesi, 1,2,9 ve 16 Ekim tarihlerinde ÇATI Çağdaş Dans Sanatçıları Derneği’nde gerçekleşecek. Atölyeye dans veya bu alanda yazmaya ilgili kişilerin katılımına açık ve bunun için projenin Facebook sayfası Dans Yazımüzerinden bir açık çağrı yapıldı. 8 kişinin katılacağı atölyeye başvurunun son tarihi 20 Eylül 2016. Başvurular [email protected] adresi üzerinden kabul ediliyor.

SON YAZILAR

7. Uluslararası Solo Çağdaş Dans Festivali 31 Ağustos-1 Eylül’de Cermodern’de

Çağdaş/kavramsal dans alanında bireysel hareket üzerine farklı bir bakış sunmayı amaçlayan 7. Uluslararası Solo Çağdaş Dans Festivali 31 Ağustos - 1 Eylül tarihlerinde CerModern Açık...

Meet Merlijn Wolsink: A Drag Queen from Amsterdam, Catalyzer of Consciousness and More Beyond!

Photo Credit: @jitskenap Amsterdam is a crazy city! I was there for 1 month thanks to the artist in residence program that i was involved....

Solo dans partileri candır!

Konuk Yazar: Tuna Türkmen Tanıyanlar bilir. Berbat dans ederim. O yüzden insan içinde dans etmekten hep geri durdum. Zihnim artık hangi işin üstünde, ne tür...

8 Mart Haftasında Kadınlar Sahnelerde

Kadıköy Emek Tiyatrosu'nda "Kadınlar Şenlikte" Kadıköy Emek Tiyatrosu tarafından düzenlenen şenlikte yola çıkış noktası, tanrıça Demeter ve kızı Persephone onuruna düzenlenen eski bir Yunan dini festivali...
Müge Olacak
Müge Olacakhttp://www.mugeolacak.com
Atelier Muse Kurucu Direktörü, performans sanatçısı, araştırmacı ve yazar Müge Olacak, İstanbul ve Berlin'de yaşamaktadır. 2008 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olmuş ve çeşitli çokuluslu şirketlerde pazarlama deneyimi edinmiştir. 2015-16’da, Türkiye’de başladığı çağdaş dans ve koreografi eğitimine Polonya’da devam etmiştir. 2011’den bu yana çağdaş dans, performans, disiplinlerarası üretimler ve gösterimler gerçekleştirmekte olup özellikle kadın, tabular, ifade özgürlüğü konuları, kişisel ve sosyal ilişkilere odaklı çalışmaktadır. SzurSure (Polonya) performans grubunun kurucularındandır. Yönettiği ve ürettiği çalışmalar ile HAU Hebbel am Ufer Berlin & ifa (Institut für Auslandsbeziehungen), Hrant Dink Vakfı, Nantes Yaratıcı Nesiller Forumu ve işbirliği programlarından burs ve ödüller kazanmıştır.

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol