Ana SayfaKültür & SanatBelgeselErkan Can ve Güven Kıraç ile Gezici Belgesel

Erkan Can ve Güven Kıraç ile Gezici Belgesel

-

Son yılların en ilgi çekici mecralarından birisi hiç kuşkusuz, online yayın yapan kanallar. Türkiye’de yıllardır savaşı sürdürülen “Yerli Dizi Yersiz Uzun” eylemi için alternatif bir alanda “kısa süreli” dizi yapma imkânı sunan online kanallar, istediği ilgiyi kısa sürede üzerine çekmeyi başardı. Blu TV ve Puhu Tv ile yola başlayan online kanal heyecanı etkisini uzun yıllar, yeni kanallar ile birlikte sürdüreceğe benziyor.

Blu Tv’nin başı çektiği ve oldukça ilgi çekici yapımların yanına bir yenisi daha eklendi: Bize Gezmek Olsun. Gezici belgesel tadında karşımıza çıkan bu yapım, Erkan Can ve Güven Kıraç gibi Türk Sinemasının yakından tanıdığı isimlerin Küba Gezisini konu edinen mini bir seri dizi. Eğlenceli olmayı vaat eden bu mini belgesel serisi, samimiyeti ile farklı yapısının altını çiziyor ve tüm bölümleri ile birlikte Blu Tv’de izleyenlerinin karşısına çıkıyor.

‘Bir şehri tanımanın en iyi yolu kaybolmaktır.’

Yalnızca 3 bölüm yayınlanacak olan belgeselin sloganı ise oldukça basit: “Bir şehri tanımanın en iyi yolu kaybolmaktır.” Serinin 3 bölümü de Blu Tv’de yer almakta. Blu Tv’ye üye olanların ücretsiz biçimde izleyebileceği Bize Gezmek Olsun isimli belgesel, ilk bölümüyle izleyenleri Havana’ya götürüyor. Erkan Can’ın klasik arabalar ile ilgili tiradının keyifle izlenebileceği bu bölümde şehirde yer alan rom müzesi (Museo del Ron Havana Club) gezilirken Havana’nın eşsiz plajları ve Havana sanayi sitesi de kadrajda yer ediniyor.

‘’Che’nin Mezarı’’ – Santa Clara

Küba ve Erkan Can isimleri yan yana geldiğinde çoğu kişinin aklına Santa Clara gelmesi muhtemel. Belgeselin ikinci bölümünde, Küba’nın tarihi öneme sahip kentlerinden birisi olan Santa Clara’ya uğrayan ikili burada Che ve arkadaşlarının mezarına yaptığı ziyaret ile yolculuklarını tarihi bir noktaya taşıyor. Küba Devrimi’nin kilometre taşlarından sayılan Santa Clara Tren Baskını’nın olduğu yeri de ziyaret eden iki başarılı sanatçı daha sonrasında rotasını Küba’nın güzelliğiyle meşhur bölgesi Trinidad’a çeviriyor.

bize gezmekHemingway’in Küba’sı

Belgeselin son bölümünde ise Hemingway’in “İhtiyar Balıkçısı” anılıyor. Nobel ödüllü bir yazar olan Ernst Hemingway’in 22 yılını geçirdiği ve sonrasında “İhtiyar Balıkçı” öyküsüyle taçlandırdığı bu Küba köyünün ismi “Cojimar”.

Erkan Can ve Güven Kıraç, Küba belgeselinin son bölümünde Hemingway’in gezdiği barları geziyor, Devrim Müzesi’ni ziyaret ediyor ve Havana’da Atatürk ile Nazım Hikmet heykellerinin yan yana bulunduğu parkta yürüyüşe çıkıyorlar.

SON YAZILAR

Kaşif ruhlar Ağustos’ta BBC Earth ekranlarında buluşuyor: Dipsiz Okyanus’lardan Ben Fogle ile Kayıp Dünyalar’a

“Kuzey Atlantik: Dipsiz Okyanus” ile su altındaki büyüleyici yaşam, “Ben Fogle: Kayıp Diyarlar” ile de ücra yerlerde yaşayan toplulukların hayatları ve manzaraları Ağustos ayında BBC...

Belgeselci Ben Fogle ile vahşi yaşam ve belgesel serisi üzerine söyleşi

Adını ilk kez Castaway isimli televizyon programında duyuran ve şu anda Vahşi Yaşama Dönüş (Return to the Wild) adlı programı sunan Ben Fogle, dünyanın dört...

11 sene sonra Frozen Planet tekrar izleyiciyle buluşuyor

Sacha Thorpe ve Natasha Hussain’e 11 sene sonra yeniden seyirci ile buluşacak Frozen Planet II hakkında sorularımızı sorduk. İlk kez 2011 senesinde seyirci ile buluşan Frozen...

MAİD (Hizmetçi) ALEX

Kadınları, kurulu patriyarkal düzen içerisinde tahakküm altında tutmanın en başat aracı ve erkek egemenliğinin sürdürülmesinde bildiğimiz en çok kullanılan yöntem psikolojik, ekonomik, fiziksel anlamda sistematik...

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol