Ana SayfaEkolojiTarım & Gıdaİskoçya'nın ardından bir sevindirici haber de Almanya'dan: GDO'ya yasak kapıda!

İskoçya’nın ardından bir sevindirici haber de Almanya’dan: GDO’ya yasak kapıda!

-

Avrupa Birliği tarafından uygulanan yeni kurallar üye ülkelere, uygulama her ne kadar AB çapında olsa da, bireysel olarak çiftçilerin genetiği değiştirilmiş organizma kullanmasını yasaklama hakkı tanıyor. Gaia Dergi’in daha önce paylaştığı gibi İskoçya bu olanağı kullanmakta gecikmedi.

Ülkenin “temiz ve yeşil markasını” korumak isteyen İskoçya, GDO’lu mahsul yetiştirmekten vazgeçti. Almanya ise İskoçya’nın GDO kararını takip ederek aynı yasağı getirmeye hazırlanıyor.

ROCHESTER, ENGLAND - JULY 11:  A wheat field grows in the sunshine July 11, 2003 near Rochester, England. Friends of the Earth (FoE) has warned that cross-pollination with Poppies and Genetically Modified (GM) Oil Seed Rape could result in so-called "superweeds". Meanwhile, a study commissioned by the government on growing commercial GM crops in Britain is expected to annouce the controversial scheme is a "waste of time". (Photo by Ian Waldie/Getty Images)
Fotoğraf: Ian Waldie/Getty Images

Independent UK’in haberine göre Almanya genetiği değiştirilmiş bütün mahsullerin kullanımının yasaklanması için gerekli adımları atmaya başladı.

Almanya’nın Tarım Bakanı Christian Schmidt’e göre, Almanya önceden beyan ettiği genetiği değiştirilmiş mahsul yasağında ısrarcı.

AB ülkeleri 3 Ekim 2015’e kadar blok çapındaki onaylamalara katılıp katılmayacakları konusunda komisyonu bilgilendirebilecekler. Daha fazla ülke İskoçya ve Almanya’ya katılacak mı? Cevabın “evet” olacağı şüpheli görünüyor.
İskoçya Ulusal Partisi üyesi Rob Gibson “Almanya’nın kararı İskoçya’nın genetiği değiştirilmiş mahsuller konusunda Avrupa’yı yönettiğini gösteriyor” dedi.

Almanya da genetiği değiştirilmiş bütün mahsulleri yasaklıyor 2
GDO’nun güvenliği ve gerekliliğiyle ilgili anlaşmazlık da devam ediyor. Ancak tartışmalar devam ederken, Almanya ve İskoçya gibi ülkeler genetiği değiştirilmiş gıdaların uzun süreli tüketiminin sonucu ortaya çıkan etkileri keşfedilirken kılını kıpırdatmadan oturmayacaktır.

Biotech’in iddiasına göre, bu hareket Almanya’yı bir çeşit yasak ya da zorunlu etiketleme gereksinimleri uygulayan yaklaşık 70 ülkeden biri yapıyor.

Kaynak: True Activist

SON YAZILAR

Çiftçilerin isyanını, toprağın çığlığını duydun mu?

Dünyanın dört bir yanında çiftçiler meydanlarda seslerini yükseltiyor. Peki neden? Çünkü toprağın gerçek sahipleri, artık daha fazla susamıyor. Çığlıkları dünyaya yayılıyor, kulak veren var mı? Çiftçinin...

Yeşil mimarinin geleceği: Tarımsal atıklardan mimarinin zirvesine; mısır koçanları karbon emici duvarlara dönüşüyor

Tarım atıklarının mucizevi dönüşümüne tanık olun: Mısır koçanlarından üretilen karbondioksit emen duvar kaplamalarıyla yeşil mimarinin geleceği şekilleniyor! Sürdürülebilirliğin sınırlarını zorlayan bu yenilikçi projeyi keşfedelim! İnşaat ve...

WWF’den Söke’de Onarıcı Tarım buluşması

WWF(Doğal Hayatı Koruma Vakfı), Dünya Toprak Günü'nü paydaşlarıyla birlikte kutladı. Aydın Söke’de gerçekleştirilen ‘Onarıcı Tarım’ buluşmasında yöre çiftçileri ile biraraya gelindi. 2019'da başlayan uygulamaların sonuçlarının...

Girişimci kadınlar Giresun’da atalık tohumlarla organik üretimi e-ticarete taşıdı

Özellikle son bir yıla yakın süredir içinden geçilen bu zorlu pandemi sürecinde evde yemek pişirme oranı oldukça arttı. Aynı zamanda gıdanın bağışıklık üzerindeki etkisi ve...
Eray Gakçı
Eray Gakçı
19 yaşında, Ankara'da yaşıyor. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı/Görsel İletişim Tasarımı okuyor. Kışı, resim yapmayı ve fotoğraf çekmeyi çok seviyor. Paralel bir evrende bir kitapçıda yaşadığına inanıyor.

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol